Nelectra's ELEKTRObarometer

Elk kwartaal peilt Nelectra naar de ervaringen en verwachtingen van ondernemers uit de sector. De situatie van de elektrosector wordt zo in kaart gebracht en met cijfers verduidelijkt via de ‘elektrobarometer’. Deze wordt vervolgens vergeleken met de algemene KMO-conjunctuurindex en de bouwbarometer. Zo krijgt u driemaandelijks een nauwkeurige, up-to-date stand van zaken betreft onze branche. U vindt de meest recente cijfers hierna.

Elektrobarometer - 1ste kwartaal 2020

Elektrobarometer duikelt naar beneden

De coronacrisis laat zich onmiddellijk en hard voelen. De elektrobarometer daalt in het eerste kwartaal fors tot een magere score van 98,9. Drie volle indexpunten zijn verloren gegaan op een paar weken tijd. Bijna alle parameters zitten in het rood. De enige uitzondering is de tevredenheid met het eigen bedrijf. Dat betekent dat de meeste elektrobedrijven er vertrouwen in hebben dat ze deze crisis kunnen overleven. Op voorwaarde dat ze niet te lang duurt uiteraard.

Belangrijk wanneer u dit leest: de bevraging is afgenomen op het einde van maart, aan het begin dus van de coronacrisis, toen de impact nog minder duidelijk was.

Lees hier het volledige verslag.

Elektrobarometer pictogram